Wat is SEO

Deel dit bericht

Wat is sEO?

SEO staat letterlijk voor Search Engine Optimization. Het optimaliseren van je teksten om zo beter gevonden te worden in Google en andere zoekmachines zoals Bing. 

In 1998 is Google geboren en moest concurreren met grote spelers zoals Yahoo, Lycos en Altavista. Nu 24 jaar later gaat 92% van alle zoekacties op het internet via Google.

Zoekmachine marktaandeel
Google domineert de markt als het gaat om zoekmachines.

Waarom is SEO belangrijk

In 1998 waren er iets meer dan 1 miljoen websites wereldwijd. Vandaag de dag zijn er alleen in Nederland al ruim 3 miljoen websites en staan er ruim 6 miljoen domeinnamen geregistreerd. Als jij gevonden wilt worden en als je producten of diensten aanbied, dan moet je daar wel wat voor doen. 

Door je website en teksten SEO in te richten vergroot je de kans aanzienlijk om door je potentiële klant gevonden te worden. Er zijn verschillende stappen en mogelijkheden om je SEO score te verbeteren.

Wat is je zoekwoord

Voordat je met SEO kunt beginnen moet je wel weten waar mensen op zoeken en wat je zoekwoord is waar je op gevonden wilt worden. Als je bijvoorbeeld een webshop in voetbalschoenen hebt, dan kun je een aantal zoekwoorden gaan gebruiken zoals:

 • voetbalschoenen
 • voetbalschoenen voor kinderen
 • voetbalschoenen voor kunstgras
 • Nike Voetbalschoenen

En zo kun je nog wel wat merken voetbalschoenen afgaan. Daarnaast maak ik zelf ook gebruik van Google zelf. Als je een blog schrijft kun je heel goed informatie en de juiste zoektermen uit Google halen. Als je iets opzoekt komt er na de eerste hits een menu te staan met: ”mensen vragen ook”

Dit zijn perfecte onderwerpen voor een blog of tekst in je webshop of productenpagina.

SEO strategie

SEO 10 tips voor een betere score

Ok, je zoekwoorden zijn bekend en nu ga je alles SEO inrichten. Zowel aan de technische kant van je site als de tekst op je pagina ga je verbeteringen doorvoeren.

 1. begin je artikel of pagina met een kop 1 (H1) met daarin het zoekwoord.
 2. Zorg ervoor dat je zoekwoord in de eerste alinea minstens een keer terugkomt.
 3. Maak je zoekwoord in je eerste alinea 1 keer dikgedrukt.
 4. zorg dat je zoekwoord ook in de rest van je content terugkomt. Let wel op dat je tekst gewoon leesbaar blijft, ga niet zitten spammen.
 5. Verwerk je zoekwoord in de alt-tekst van een afbeelding.
 6. Gebruik tussenkoppen (H2, H3) met daarin het zoekwoord.
 7. Zorg voor gevarieerde content, afbeeldingen een video en misschien een tabel.
 8. Maak interne en externe links in je content. Refereer naar andere pagina’s of artikelen. 
 9. Zorg dat in de meta description ook je zoekwoord staat.
 10. Zorg voor een schone permalink structuur.

Als je dit allemaal goed hebt ingericht moet je SEO score echt gaan verbeteren. Ga alleen niet de volgende dag al kijken of je bovenaan staat, Google indexeert je website niet direct en het kan zelfs weken duren voordat de bots hem hebben geïndexeerd. 

Google Search Console

Door je website te koppelen aan Google Search Console is het mogelijk je sitemap te uploaden en zal Google je site eerder indexeren. Het is in ieder geval verstandig dit te doen om ook beter inzicht te krijgen in het aantal bezoekers van je site. Dit is ook weer makkelijk te koppelen met Google Analytics voor nog meer inzichten.

Hulp nodig met SEO?

Laat ons je helpen om beter gevonden te worden. Wij kunnen je site SEO inrichten en je teksten zodanig opstellen dat ze hoog scoren en je vindbaarheid een boost geven. Kijk op onze SEO pagina voor meer informatie of neem contact met ons op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips en relevante informatie

Andere artikelen

WordPress website
Geen categorie

Waarom is een website belangrijk?

Deel dit bericht Waarom is een website belangrijk? Het hebben van een website voor jou als ondernemer of je bedrijf is steeds belangrijker aan het

Wat is SEO
Geen categorie

Wat is SEO?

Wat is sEO? SEO staat letterlijk voor Search Engine Optimization. Het optimaliseren van je teksten om zo beter gevonden te worden in Google en andere

Boost je bedrijf en groei samen met ons!

Neem contact met ons op

Social Media