Content marketing

Content is koning

Relevante content zorgt voor meer bezoekers

Wat is Content marketing?

Content marketing

Waardevolle content

Content marketing is het creëren van waardevolle content voor jouw specifieke doelgroep. Zorg dat je de doelgroep aanspreekt en zo aan je kunt binden. Creëer een customer journey en neem mensen mee in je verhaal. Uiteindelijk doen mensen zaken met jou of je medewerkers. 

Content kan bestaan uit tekst, afbeeldingen, video’s of relevante downloads waarmee je mensen aan je merk of bedrijf kunt binden. 

Strategie

Belangrijk is om van te voren je doelstellingen te bepalen. Als je dat hebt gedaan ga je je doelgroep bepalen. Vanuit hier kun je gericht content gaan bedenken en creëren. Vertel je doelgroep over je product of dienst en welk probleem ga je oplossen. Hoe ga je het leven van je doelgroep makkelijker maken.

Zodra je doelstellingen zijn bepaald is het ook meetbaar. Het is belangrijk om te weten of je op de goede weg bent of dat je ergens je strategie moet aanpassen.

Kanalen om content te delen

Verdeel en heers

Content Marketing op social media is belangrijk, maar vaak tijdelijk en tijdrovend. Als je iets post op LinkedIn is het maar beperkt zichtbaar en trending. Als je een blog schrijft of een informatieve video plaatst op YouTube ga je daar veel langer bezoekers op krijgen. Op een goed blog artikel kun je een jaar nadat je hem hebt geschreven nog steeds bezoekers krijgen.

Rechts zie je de percentages waar marketeers in 2022 hebben geadverteerd. Facebook levert elk jaar iets in waar juist YouTube groeit. Elke doelgroep is ook anders. Jongeren zitten bijvoorbeeld op Instagram, YouTube en TikTok en generatie Y en Z meer op Facebook en LinkedIn.

Facebook
79%
Instagram
58%
Linkedin
82%
YouTube
54%

Waar we aan gaan werken

Niet iedereen is een talent in het schrijven van teksten, dat snappen wij ook. Wij gaan je helpen bij onder anderen het maken van een blog. Veel bedrijven worstelen ermee om content te creëren. Laat staan om het op een regelmatige basis te doen. We helpen je de juiste onderwerpen te vinden waar je doelgroep op zoekt zoals bijvoorbeeld op Google. 

We maken samen een kalender om zo gestructureerd actief te zijn op social media en je website. We stellen doelen en evalueren ze periodiek om ze indien nodig bij te stellen. Regelmatig nieuwe content plaatsen heeft ook een positief effect voor je SEO.

Welke content?

Welke doelstelling heb je? Wat past er bij je doelgroep? Dat is belangrijk om te bepalen welke content je gaat gebruiken op welk kanaal. 

Waar we ook sterk in zijn

Social Media​​

Social media helpt je een betere positie te krijgen voor online vindbaarheid en branding.

groeien met webdesign

SEO

Online beter gevonden worden door een juiste SEO strategie. Wij helpen je doelen bereiken.

Webdesign

Webdesign

Genereer met je website meer bezoekers en daardoor uiteindelijk meer omzet.

Wil jij meer weten?

Stuur mij een email

Stephan Bloemberg