Beter gevonden worden in Google

Deel dit bericht

Gevonden worden in Google

Als eigenaar van een bedrijf wil je dat potentiële klanten je bedrijf gemakkelijk kunnen vinden wanneer ze ernaar zoeken op Google. Immers, als ze je niet kunnen vinden, kunnen ze geen zaken met je doen. Er zijn een paar belangrijke dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je website beter gevonden wordt in Google. 

Gevonden worden in Google

Zoekwoorden

Wanneer potentiële klanten iets zoeken op Google, scant de zoekmachine websites op inhoud die overeenkomt met de zoekwoorden van de gebruiker. Daarom is het belangrijk om diezelfde zoekwoorden te gebruiken in de titels en beschrijvingen van je website. Als voorbeeld, je een dierenwinkel, dan moet je in je titels en beschrijvingen “dierenbenodigdheden” en “dierenvoeding” vermelden.

Mobiel vriendelijke website

Steeds meer mensen gebruiken hun smartphones en tablets om op het web te zoeken, dus het is belangrijk dat je website is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten (mobile first). Dit betekent dat de lay-out van de site gemakkelijk te navigeren is op een klein scherm en dat al uw inhoud toegankelijk is zonder in te zoomen of horizontaal te scrollen. Dit alles draagt bij om beter gevonden te worden in Google. 

Inschrijven bedrijvenregister

Er zijn tientallen online gidsen waar bedrijven hun naam, adres en contactgegevens kunnen vermelden. Als je in zo veel mogelijk van deze gidsen wordt opgenomen, kunnen potentiële klanten je beter vinden wanneer ze zoeken naar bedrijven zoals die van jouw in hun omgeving. 

Enkele populaire online gidsen zijn Yelp, Angie’s List en Yahoo Local. Ook een vermelding van je bedrijf op Google Bedrijfsprofiel is ook sterk aan te raden. Dit is gratis en snel te realiseren. En het heeft een positief effect op je lokale vindbaarheid.

beter gevonden worden in google

SEO Specialist inhuren

Dat SEO een complex en steeds veranderend landschap is mag duidelijk zijn. Als nieuwe technologie opkomt en zich ontwikkelt, doet SEO dat ook. Search Engine Optimization (SEO) is de praktijk van het verbeteren van de ranking van een website op zoekmachines. Hoe hoger de ranking, hoe groter de kans dat mensen de website vinden.

SEO zorgt voor meer verkeer, promoot je merk en diensten, en heeft rechtstreeks betrekking op de gebruikerservaring. Al deze factoren zijn belangrijk voor elk bedrijf, maar voor kleine bedrijven kunnen ze het verschil zijn tussen succes en mislukking. Hier zijn vier voordelen van SEO voor jouw bedrijf:

1. Verhoogde zichtbaarheid - verhoogd verkeer

Een van de belangrijkste voordelen van SEO is dat het de zichtbaarheid van je website vergroot. Hoe hoger je website scoort bij zoekmachines, hoe groter de kans dat mensen hem vinden. En hoe meer mensen je website vinden, hoe meer verkeer je krijgt. Meer verkeer betekent meer potentiële klanten en meer mogelijkheden om je product of dienst te verkopen.

2. Promoot je merk

SEO bevordert ook je merkbekendheid door het verhogen van de naamsbekendheid. Wanneer mensen je website zien aan de top van de zoekmachine resultaten pagina’s (SERP’s), zullen ze je bedrijf associëren met een autoriteit in je branche. Deze associatie zal het vertrouwen en de geloofwaardigheid vergroten, wat kan leiden tot meer verkoop en terugkerende klanten.

3. Contact met je doelgroep

Een ander voordeel van SEO is dat het je in staat stelt om met klanten in gesprek te gaan via dingen als blog posts en social media posts. Je kunt deze platforms gebruiken om waardevolle informatie over je branche te verstrekken, vragen van klanten te beantwoorden en problemen van klanten aan te pakken. Door in gesprek te gaan met klanten, bouw je relaties op die een leven lang kunnen duren.

4. Verbeteren van de gebruikerservaring

Tot slot heeft SEO betrekking op de gebruikerservaring door het gemakkelijker te maken voor gebruikers om te vinden wat ze zoeken op je website. Als gebruikers niet kunnen vinden wat ze nodig hebben, zullen ze je site verlaten en naar de site van een concurrent gaan. Goede SEO-technieken helpen ervoor te zorgen dat gebruikers een positieve ervaring hebben op je website, wat kan leiden tot meer verkoop en terugkerende klanten.

Conclusie

Als je wilt dat potentiële klanten je bedrijf gemakkelijk kunnen vinden op Google, zijn er een paar belangrijke dingen die je moet doen. Gebruik de juiste zoekwoorden in titels en beschrijvingen, optimaliseer je website voor mobiele apparaten en laat je opnemen in online gidsen. Als je deze eenvoudige tips volgt, ben je goed op weg om hoger te scoren in Google en zo nieuwe klanten binnen te halen.

SEO is een complex en steeds veranderend gebied, maar het biedt veel voordelen voor grote, maar zeker ook voor kleine bedrijven – voordelen die het verschil kunnen betekenen tussen succes en mislukking. Als je wilt dat je bedrijf slaagt, investeer dan in SEO! Het zal de zichtbaarheid van je website vergroten, je merk promoten, klanten binden en betrekking hebben op de gebruikerservaring – allemaal factoren die belangrijk zijn voor elk bedrijf. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips en relevante informatie

Andere artikelen